#hero .m-auto h1{text-transform:uppercase;}#hero .m-auto p{visibility:hidden;}.wpb_text_column .wpb_wrapper p{padding-top:15px;padding-bottom:20px;}#svenska .heading h2{padding-top:25px;text-transform:uppercase;}#bykärnan .heading h2{padding-top:25px;text-transform:uppercase;}#utanför .heading h2{padding-top:25px;text-transform:uppercase;}#berget .heading h2{padding-top:25px;text-transform:uppercase;}
Hotell i Engelberg

Hotell i Engelberg

Det finns ett tjugotal hotell i Engelberg och de ligger antingen i bykärnan, strax utanför bykärnan eller uppe på berget. Alla hotell nås av gratis liftbussar som går så länge liftarna är öppna under vintersäsongen. Men bor man på något av hotellen i bykärnan har man fördelen att ha gångavstånd och “nära till allt”, exempelvis after-ski, restauranger och butiker. Bland hotellen i bykärnan hittar du till exempel de tre svenskägda hotellen. Väljer du något av hotellen uppe på berget får du anpassa after-ski och eventuella restaurangbesök efter när liftarna stänger. Å andra sidan får du en häftig boendeupplevelse med fördelen att vara först ut i pisten eller för toppturen. Läs mer om alla hotell i Engelberg här nedan.

Svenskägda hotell

Ski Lodge

Boutiqehotell med snygg design, närvarande skidåkarkultur och perfekt placering nära liftstationen. À la carte-restaurangen Brasserie Konrad får goda omdömen och brukar ha gästspel från Sverige.

Hotel Hoheneck

Charmigt, närmare tvåhundraårigt hotell längs gågatan Dorfstrasse och med utsikt över klostret. Känt för sin välkomnande atmosfär, rustika mat, trevliga lounge och återkommande livemusik.

Spannort Inn

Med alltifrån moderna sovsalar till bekväma dubbelrum vänder sig Spannort Inn till alla typer av resenärer. Hotellet ligger precis vid tågstationen och är lätt att hitta när man anländer till byn.

Hotell i bykärnan

Hotel Belmont

Trestjärniga Hotel Belmont vill vara ett sofistikerat, men samtidigt avslappnat boendealternativ i byn. Hotellet har drivits av samma familj sedan 1977 och en del rum har pentry om man vill kunna tillaga måltider på egen hand.

H+ Hotel Sonnwendhof

Trevligt hotell med balkonger som vetter mot bergen och erbjuder solig panoramautsikt när vädret vill sig väl. Partner med jättekomplexet H+ Hotel och Spa som också ligger i byn.

Hotel Crystal

Profilerar sig som ett cykel- och hike-hotell, men promenadavståndet till liftstationen inbjuder även till äventyr på berget. Har en spaavdelningen med bland annat bastu och ångbad.

Hotel Schweizerhof

I en 100-årig byggnad, centralt belägen intill tågstationen, hittar man Hotel Schweizerhof. Är man nyfiken på att testa klassisk, schweizisk fondue hittar man det här i hotellets restaurang under vinterhalvåret.

Hotel Bellevue-Terminus

Pampig byggnad som de senaste åren fått sig ett uppfräschat inre. De påkostade, färgstarka rummen har flera moderna faciliteter. Hotellets restaurang Yucatan är ett populärt tillhåll med after-ski.

H+ Hotel & Spa

Ett av Engelbergs lyxigare hotell som med sina 128 rum och två restauranger kvalar in som ett av byns större komplex. Elegant, välutrustad spa-avdelning och sju moderna mötesrum gör det här stället till ett bra konferensalternativ för stora grupper.

Trail Hotel

Det här familjeägda stället ligger centralt på Dorfstrasse. Det passar resande familjer eftersom flera rum har dörr mellan sig. Hotellet har dessutom en genuin schweizisk restaurang i gatuplanet.

Hotel Restaurant Alpenclub

Mysigt, alpin-inrett hotell känt för sina ostspecialiteter. Alpenclub väver ihop vintage och modern lyx på ett smakfullt sätt genom fräscha rum inredda med trä, läder, sten och charmiga schweiziska detaljer.

Hotell utanför bykärnan

Hotel Waldegg

Fyrstjärniga Waldegg ligger på byns soliga sida, i söderläge, en bit upp på Brunniberget. Flera av rummen är nyrenoverade och har, liksom Waldeggs spaavdelning, en slående utsikt över byn och berget.

Hotel Terrace

Om man står nere i byn tornar maffiga Terrace upp sig på Brunnis soliga sida. Jugendhotellet byggdes 1903 och magnifika originaldetaljer som imponerande takhöjd och vackra fönster har bevarats.

Hotel Cathrin

Värderar man närheten till liftstationen, men fortfarande vill hålla sig nere i byn, är Hotel Cathrin perfekt beläget. Det här rökfria bed & breakfast-boendet ligger endast 100 meter från Titlis linbana och en tio-minuters promenad till centrum.

Hotel-Restaurant Bänklialp

Inbäddat bland granarna ligger Hotel Bänklialp strax utanför bykärnan med fin utsikt över dalen och klostret. Avståndet till liftstationen kompenseras av att hotellet hämtar upp sina gäster efter en dag på berget.

Hotel Hahnenblick

Vill du ha nära till barnbacken, pisterna på Brunni eller längdspåren är Hahnenblick är bra val. Härifrån behöver du bara gå ett par hundra meter för att ta dig till liften och vill man utforska Titlis stannar Engelbergs skidbuss precis utanför hotellet.

Hotel Garni Hostatt

I utkanten av byn, framför Hahnen, ligger familjära lilla Garni Hostatt. Med sina tolv rum bjuder boendet på en genuin hotellupplevelse med personligt bemötande av familjen Häcki som drivit hotellet sedan 1969.

Hotell på berget

Berghaus Jochpass

Vill du bo på 2222 meters höjd och ha härlig utförsåkning precis runt knuten är Berghaus Jochpass stället för dig. Hotellet renoverades 2014 och resultatet blev rustikt och tilltalande. Restaurangen är ett populärt lunchstopp mellan åken.

Berghotel Trübsee 1800mûM

Bor du på Berghotel Trübsee har du stora chanser att vara först upp på Titlis-toppen på morgonkvisten. Hotellet ligger nämligen på linbanans andra avsats, 1800 meter över havet. Rummen är fräscha och smakfullt designade och hotellets stora, soldränkta terrassen är ett populärt tillhåll.

Berglodge Restaurant Ristis

Om du vill bo i backen men hålla till på Brunni-sidan är Berglodge Ristis boendet som gäller. Utanför dörren kan du vandra, åka skidor och cykla. Brunni erbjuder både pist- och off-pist-åkning och lockar med sitt soliga sydläge och trevliga familjeaktiviteter.