After ski

After ski

Engelberg.nu > After ski

Engelberg har aldrig varit känt som en festhåla. Besökarna är oftast seriösa skidåkare som hellre spanar efter inkommande lågtryck än extrapris på öl och shots. Fast, det ena utesluter inte det andra. Förutom ett 15-tal restauranger så finns barer med olika ambitioner för afterski och kvällsunderhållning.

Redan uppe i backen på väg nerför berget finns möjligheter att ta ett stopp och stärka sig med en öl och kanske en apfelstrudel som avrundning på dagen. Nere vid dalstationen på Titlis-sidan finns Chalet som har utomhusbrasor och är ett naturligt vattenhål för de bilburna som har 100 meter kvar till parkeringen.

After skin’s okrönte konung är ändå Yucatan som ligger mitt i byn vid tågstationen. I början av seklet var de närmast ensamma. Nu finns flera alternativ. Gletscherspalte har gjort en renovering och kör en del musikevenemang. Ski Lodge har ett trevligt afterskihäng, extra bra på våren när solen kommer fram och man kan sitta mot husväggen och njuta. Hotell Hoheneck har livemusik i baren hela säsongen.